Over

Onze tuin ligt in het prachtige coulissen landschap van Westerwolde en grenst aan twee natuurgebieden, Vennekampen en Holle Beetse. We hebben een cottage-achtige landschapstuin waarin vlinders, vogels en insecten een belangrijke rol spelen. De aanleg is er op gericht om zoveel mogelijk nest gelegenheid, waardplanten en vlinder vriendelijke bloemen in de tuin te hebben.

De tuin is verdeeld in siertuin, moestuin met twee kassen en kleinfruit, kruidentuin, boomgaard en een bostuin. In potten staan Agapanthus, Hedygium, Eucomis etc. We hebben een loofbos met de mogelijkheid om te wandelen en een braak liggend weiland (met paden) waar ook gewandeld kan worden. Hier zijn weer heel andere insecten, vlinders, dag vliegende nachtvlinders en vogels waar te nemen dan in de tuin.

Centraal in de tuin is de kruidentuin met een strak patroon van Buxus sempervirens. Binnen de vakken staan een verscheidenheid aan, keukenkruiden, medicinale kruiden, geurkruiden en verfplanten. Richting de buitenkant van de tuin wordt de tuin steeds een beetje losser qua aanleg. De moestuin is weer strak van aanleg. Hier worden oude groentes verbouwd maar ook moderne variëteiten. Elk jaar worden 5 soorten aardappelen verbouwd, Ratte en Roseval zijn vaste keuzes. Tevens is er klein fruit en zijn er bloemen in de moestuin. In de kas staan tomaten, aubergines, paprika’s etc. In de verzonken kas wordt alles voorgezaaid en opgepot.

De toegang tot het natuurgebied is aan de andere kant van de straat en brengt u o.a. langs een rietfilter en van daaruit naar het Ruiten A kanaal. Met een beetje geluk ziet u daar ijsvogeltjes.

 

@destillekniptuun